HTML

új élet kezdődik

Egy születendő gyermek fejlődése képekben és szavakban, az apa szemével.

Friss topikok

  • apakuka: Aham! Már kezd jól kinézni a kicsi..Nelli meg mindig jól nézett ki :P (2009.08.19. 23:29) A miénk
  • apakuka: Köszi-köszi! :) (2009.08.17. 21:18) Megérkezett!!!!!
  • Verliebte (törölt): Akkor már csak pár nap. :) (2009.08.04. 09:36) Vizsgálat
  • : De remélem, ezt bele mondtad neki az arcába! (2009.06.18. 19:54) Röntgen
  • retronelli: ...90/55 volt:)110 még életemben sohasem volt a vérnyomásom.Ez a 90/55 is fél liter kávé után. (2009.06.11. 09:02) Megint védőnőnél

Linkblog

Nevet keresünk

2009.01.07. 23:12 :: apakuka

 Érdekes, hogy egy születendő gyerekről, amíg nem tudjuk, hogy milyen nemű lesz, elég nehéz beszélni……..hogyan hívjuk? Magzat? Baba? Csudatudja….

Ezt a kérdést nálunk Bercike hamar megoldotta, mert amikor elmeséltük Neki a dolgot, hogy kistesója lesz, többek között megkérdeztük azt is, hogy mi legyen a neve majd. Az én (közel) hét éves kisfiam gondolkodás nélkül rávágta: Fridzsimen (gyk: a Hihetetlen család c. animációs film egyik szereplője)

Ezzel eldőlt, hogy a kistesó fiú lesz.

Annak idején, amikor Bercit vártuk, ugyanezt a kérdést Lilinek is feltettük……ott a válasz Tarzanka volt. Tehát születése pillanatáig Bercit Tarzankának hívtuk. Valószínűleg így lesz ez Fridzsimennel is.

Eddig ez rendben is van, de mi lesz a neve, ha kibújik?

És elkezdődött a keresgélés. Valamilyen oknál fogva én a “B” betűs nevek közt kezdtem keresgélni. Hadd legyen a Blanka a “B-közép”.

Mindenki bemondta a “saját” neveit, és megkezdődött a vita……érvek, ellenérvek……persze mondanom sem kell, hogy egyikünknek sem volt jó a másik által mondott név, de az álláspontok egyre inkább közeledtek. (Anya nevei: Ágoston (a barátaink kisfiát is így hívják,Benedek (ez erre a névre is igaz), Domonkos,Sebestyén, az én neveim: Bendegúz, Boldizsár (igaz van a családban már egy), és kiegyeztem a Benedekkel is )

Érdekes módon csak fiúnevekben gondolkodtunk. A lánynév csak úgy érintőlegesen került említésre, ráadásul ugyan abban a névben gondolkodtunk, tehát nem volt vita (lehet, hogy ez intő jel?). Ez volt a Bíborka.

A végén odáig jutottunk, hogy demokratikus útra tereltük, és szavazásra bocsátottuk a dolgot. Három cetlire ráírtuk a fiúneveinket, bedobtuk őket egy kalapba, és Bercivel kihúzattuk….

A kihúzott név a Bendegúz lett.

Ezt a nevet anya annyira nem akarta, hogy megfenyegetett azzal, ha nem mondok le erről a névről, inkább lányt szül (ennyit a demokráciáról). Hmmm…..majd még meglátjuk. Addig is szétnézek a többi név között, hátha lehet egy újabb meccsünk.

3 komment

Címkék: nem gyerek név

A bejegyzés trackback címe:

https://ujeletkezdodik.blog.hu/api/trackback/id/tr11864538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maraznelli 2009.01.08. 11:59:42

Az jutott eszembe,hogy a három cetlire igazából nem kerültek fel az én neveim .Nem volt rajta se Ágoston,se Domonkos...még a Benedek úgy ahogy tetszik,de a Boldizsár és a Bendegúz kicsit sem.Így érvénytelen is a húzás!!!!

apakuka 2009.01.08. 23:15:51

Nem bejegyzésenként ígértem a képet, hanem naponta! Nyugo'ccság!
süti beállítások módosítása